Evaluation of the Sugars Content and Sorbitol in Pears, Plums, and Apples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F24%3A43924842" target="_blank" >RIV/62156489:43510/24:43924842 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení obsahu cukrů a sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek
Original language description
Práce popisuje hodnocení obsahu cukrů - sacharózy, glukózy, fruktózy a cukerného alkoholu sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek. Analyty byly stanoveny metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. U plodů hrušek a jablek byla nejvíce zastoupena fruktóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 4,1-9,6 %. Hrušky také obsahovaly nejvíce sorbitolu. U plodů švestek byla nejvíce zastoupena sacharóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 5,4-7,6 %.
Czech name
Hodnocení obsahu cukrů a sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek
Czech description
Práce popisuje hodnocení obsahu cukrů - sacharózy, glukózy, fruktózy a cukerného alkoholu sorbitolu v plodech hrušek, švestek a jablek. Analyty byly stanoveny metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. U plodů hrušek a jablek byla nejvíce zastoupena fruktóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 4,1-9,6 %. Hrušky také obsahovaly nejvíce sorbitolu. U plodů švestek byla nejvíce zastoupena sacharóza, jejíž koncentrace byla v rozmezí 5,4-7,6 %.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
79
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
2-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—