An assessment of the impact of vineyard under-vine floor management on the the ecological, analytical and uvological indicators of the Traminer variety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F24%3A43925739" target="_blank" >RIV/62156489:43510/24:43925739 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení vlivu úpravy příkmenného pásu na ekologické, analytické a uvologické charakteristiky u odrůdy Tramín červený
Original language description
Studie se zaměřila na posouzení ošetřování příkmenného pásu u 7 různých variant po dvou letech u odrůdy Tramín červený na výnosové, uvologické a analytické parametry sklízených hroznů, včetně některých vybraných vlivů na biotop vinice. Z ekologického hlediska vycházely nejlépe varianty s pokryvem. Dle nejvyššího výnosu pak varianty s ozeleněním mixem jetelovin, organický mulč a využití herbicidního pásu. Nejvyšší obsah asimilovatelného dusíku v hroznech dosáhla varianta s mulčem, nejvyšší cukernatosti pak varianta s ozeleněním mixem jetelovin, nejvyšší obsah kyselin pak měla varianta s přirozeným ozeleněním. Optimálních parametrů u většiny sledovaných charakteristik však vykazovaly varianty s ozeleněním příkmenného pásu jetelem plazivým a varianta s textilií.
Czech name
Posouzení vlivu úpravy příkmenného pásu na ekologické, analytické a uvologické charakteristiky u odrůdy Tramín červený
Czech description
Studie se zaměřila na posouzení ošetřování příkmenného pásu u 7 různých variant po dvou letech u odrůdy Tramín červený na výnosové, uvologické a analytické parametry sklízených hroznů, včetně některých vybraných vlivů na biotop vinice. Z ekologického hlediska vycházely nejlépe varianty s pokryvem. Dle nejvyššího výnosu pak varianty s ozeleněním mixem jetelovin, organický mulč a využití herbicidního pásu. Nejvyšší obsah asimilovatelného dusíku v hroznech dosáhla varianta s mulčem, nejvyšší cukernatosti pak varianta s ozeleněním mixem jetelovin, nejvyšší obsah kyselin pak měla varianta s přirozeným ozeleněním. Optimálních parametrů u většiny sledovaných charakteristik však vykazovaly varianty s ozeleněním příkmenného pásu jetelem plazivým a varianta s textilií.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40105 - Horticulture, viticulture
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EF16_017%2F0002334" target="_blank" >EF16_017/0002334: Research Infrastructure for Young Scientists</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinař-sadař
ISSN
1804-3054
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Neuveden
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
4-8
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—