Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A1_4_102" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:1_4_102 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture
Original language description
Rychlost kvasného procesu je vyjádřena poločasem zkvašování živných substrátů a poločasem vzestupu etanolu u kvasinkových kmenů, jejichž počáteční koncentrace byla konstantní. Ve dvou teplotních prostředích (12°C a 21°C) byla posouzena rychlost zkvašování zásobních substrátů technikou HPLC. Původní mošt byl doslazen sacharózou na 20°NM. Sacharóza se do 48 hodin okamžitě hydrolyzovala, v teplotě 12°C jsou stopy sacharózy zřejmé do 5. dne. Kvasné kmeny (V 2, V 9, VCB) metabolizovaly glukózu jako první substrát se stopami, které zůstaly na úrovni 20 - 50 mg / litr. Rychlost spotřeby fruktózy byla pomalejší v dané teplotě kvašení a kmen V 9 v závěrečné fázi kvašení nezkvasil fruktózu, takže zůstal jako zbytkový cukr. Podle kriteria poločasu má glukóza v teplotě 12°C pro kmeny V 2 a V 9 shodný poločas zkvašování 2,4 resp. 3,6, pro kmen VCB činí 3,7. V teplotě 21°C je rovněž shoda kvasné produkce kmenů V 2 a V 9, což je cca dvojnásobek. Pro kmen VCB je poločas 1,06, což je trojnásobně pomale
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1998
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
Brno
Publisher/client name
Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR
Version
—
Carrier ID
—