All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A1_4_102" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:1_4_102 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture

  • Original language description

    Rychlost kvasného procesu je vyjádřena poločasem zkvašování živných substrátů a poločasem vzestupu etanolu u kvasinkových kmenů, jejichž počáteční koncentrace byla konstantní. Ve dvou teplotních prostředích (12°C a 21°C) byla posouzena rychlost zkvašování zásobních substrátů technikou HPLC. Původní mošt byl doslazen sacharózou na 20°NM. Sacharóza se do 48 hodin okamžitě hydrolyzovala, v teplotě 12°C jsou stopy sacharózy zřejmé do 5. dne. Kvasné kmeny (V 2, V 9, VCB) metabolizovaly glukózu jako první substrát se stopami, které zůstaly na úrovni 20 - 50 mg / litr. Rychlost spotřeby fruktózy byla pomalejší v dané teplotě kvašení a kmen V 9 v závěrečné fázi kvašení nezkvasil fruktózu, takže zůstal jako zbytkový cukr. Podle kriteria poločasu má glukóza v teplotě 12°C pro kmeny V 2 a V 9 shodný poločas zkvašování 2,4 resp. 3,6, pro kmen VCB činí 3,7. V teplotě 21°C je rovněž shoda kvasné produkce kmenů V 2 a V 9, což je cca dvojnásobek. Pro kmen VCB je poločas 1,06, což je trojnásobně pomale

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1998

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

    Brno

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR

  • Version

  • Carrier ID