All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological evaluation of wine membrane separation.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_274" target="_blank" >RIV/62156489:_____/99:1_3_274 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Technological evaluation of wine membrane separation.

  • Original language description

    U dvou kvasných kmenů (V9 jako aktivní suché vinné kvasinky a VF1 jako tekuté inokulum) byly ve dvou teplotních podmínkách (12 °C a 21 °C) hodnoceny rychlosti úbytku glukózy a fruktózy a produkce glycerolu a etanolu. Kvasný proces byl vyjádřen údajem poločasu, který je uveden ve dnech a číselné údaje rozlišují rychlost spotřeby glukózy a fruktózy a tvorbu glycerolu a etanolu během hlavní fáze kvašení. Byly rozlišeny teploty kvašení, které se u bou kvasničných kmenů lišily v závislosti na sledované složce. Kvasniční kmen FV1 (slovenské provenience) prokváší v teplotě 12 °C na stejné úrovni rychlosti V9. Kvasniční kmen V9 v teplotě 21 °C má rychlost kvašení dvojnásobnou ve vztahu k FV1 při stejné teplotě. Zůstatková koncentrace glukózy a fruktózy po hlavní fázi aktivního kvašení je srovnatelná. Kvasná teplota 12 °C vede k úplnému prokvašení zásobních substrátů a tvorbě glycerolu, který je pokládán rovněž za znak pravosti a plnosti révového vína, se odlišuje u kvasných kmenů. Výsledná kon

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1999

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník mezinárodní konference Chemistry Live

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VUT Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article