Technological evaluation of wine membrane separation.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_274" target="_blank" >RIV/62156489:_____/99:1_3_274 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Technological evaluation of wine membrane separation.
Original language description
U dvou kvasných kmenů (V9 jako aktivní suché vinné kvasinky a VF1 jako tekuté inokulum) byly ve dvou teplotních podmínkách (12 °C a 21 °C) hodnoceny rychlosti úbytku glukózy a fruktózy a produkce glycerolu a etanolu. Kvasný proces byl vyjádřen údajem poločasu, který je uveden ve dnech a číselné údaje rozlišují rychlost spotřeby glukózy a fruktózy a tvorbu glycerolu a etanolu během hlavní fáze kvašení. Byly rozlišeny teploty kvašení, které se u bou kvasničných kmenů lišily v závislosti na sledované složce. Kvasniční kmen FV1 (slovenské provenience) prokváší v teplotě 12 °C na stejné úrovni rychlosti V9. Kvasniční kmen V9 v teplotě 21 °C má rychlost kvašení dvojnásobnou ve vztahu k FV1 při stejné teplotě. Zůstatková koncentrace glukózy a fruktózy po hlavní fázi aktivního kvašení je srovnatelná. Kvasná teplota 12 °C vede k úplnému prokvašení zásobních substrátů a tvorbě glycerolu, který je pokládán rovněž za znak pravosti a plnosti révového vína, se odlišuje u kvasných kmenů. Výsledná kon
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník mezinárodní konference Chemistry Live
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VUT Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—