All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Viability of Toxoplasma gondii tissue cysts in meat and goat meat products made ??from it

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F11%3A43870369" target="_blank" >RIV/62157124:16170/11:43870369 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených

  • Original language description

    Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnos

  • Czech name

    Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených

  • Czech description

    Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnos

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    22-24

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article