Viability of Toxoplasma gondii tissue cysts in meat and goat meat products made ??from it
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F11%3A43870369" target="_blank" >RIV/62157124:16170/11:43870369 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených
Original language description
Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnos
Czech name
Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených
Czech description
Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnos
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-010-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
22-24
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—