All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pathogenic micro-organisms in waste waters from daiies

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000178" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000178 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Patogenní mikroorganismy v odpadních vodách mlékárenského průmyslu

  • Original language description

    Izolovali jsme vybrané patogeny z odpadních vod mlékárenského průmyslu a zároveň sledovali výskyt těchto patogenů v mechanicko-biologických čistírnách s aerobní stabilizací kalů. Vzorky surové odpadní vody, aktivovaných kalů, vratných kalů, přebytečnýchkalů a vyčištěné odpadní vody byly vyšetřeny na přítomnost Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus a Salmonella spp. Celkem bylo vyšetřeno 200 vzorků ze 14 mlékárenských závodů. Bakterie rodu Salmonella nebyly zjištěny v žádném z odebraných vzorků.L.monocytogenes byla izolována v sedmi případech (tj. 6,8 %) - v odpadní vodě (1), aktivovaném kalu (3), přebytečném kalu (1) a ve vyčištěné vodě (2). Staphylococcus aureus byl detekován u 14 vzorků odpadních vod, z 23 vzorků aktivovaného kalu, 1 vzorkuvratného kalu, 1 vzorku přebytečného kalu a u 8 vzorků vyčištěné vody. Z toho vyplývá, že v odpadních vodách mlékáren se mohou vyskytovat některé patogenní mikroorganismy. Během aerobního biologického čistírenského procesu nedochází k jej

  • Czech name

    Patogenní mikroorganismy v odpadních vodách mlékárenského průmyslu

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    18

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    XX - stateless person

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database