All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Instrumental measurement of meat texture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000234" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000234 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Instrumentální měření textury masa.

  • Original language description

    Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterouse vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry bylyporovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování.

  • Czech name

    Instrumentální měření textury masa.

  • Czech description

    Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterouse vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry bylyporovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XXXIV. Lenfeldovy a Höklovy dny.

  • ISBN

    80-7305-498-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    58-63

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 6, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article