All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Freezing point of pasteurized milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000119" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000119 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bod mrznutí pasterovaného mléka

  • Original language description

    Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou &#8804; -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakostimléka v tomto jakostním znaku.

  • Czech name

    Bod mrznutí pasterovaného mléka

  • Czech description

    Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou &#8804; -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakostimléka v tomto jakostním znaku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník I. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita surovín a potravín

  • ISBN

    80-8069-614-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    195-200

  • Publisher name

    SPU Nitra

  • Place of publication

    Nitra, SR

  • Event location

    Nitra, SR

  • Event date

    Oct 10, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article