All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Thermophilous classes of Campylobacter sp. in pigs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001202" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001202 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    němčina

  • Original language name

    Termophile Gattungen von Campylobacter sp. bei Schweinen

  • Original language description

    In den Jahren 2001 bis 2003 wurde die Prävalenz von thermophilen Stämmen von Campylobacter sp. im Darminhalt vom schlachtreifen Schweinen sowie aus dem Schlachtmilieu bewertet. Bei Vergleich der Resultate kann ein deutlicher Rückgang im Vorkommen von Campylobacter sp. bei Schweinen und im Schlachtmilieu registriert werden. Im Jahre 2001 wurden von den gesamten 316 Proben 34 % positive Befunde von Campylobacter sp. ermittelt; im Jahre 2002 wurden 27 % positive Befunde von den gänzlich abgenommenen 610 Proben und im Jahre 2003 fand man einen 16 % Befund von der Gesamtzahl 300 entnommenen Proben, vor. Am häufigsten war der Befund von Campylobacter sp. im Darminhalt (caecum) - 86 Stämme und in den Tupferproben aus den Oberflächen des Halbbacken der Rektum-Umgebung ? 17 Stämme. Aus dem Schlachtmilieu wurden die Campylobacter sp. nur vereinzelt isoliert. Von den erwähnten Resultaten geht klar hervor, dass die absolute Mehrheit der isolierten Stämme als C. coli identifiziert wurde, was auch d

  • Czech name

    Termofilní kmeny Campylobacter sp. u prasta

  • Czech description

    V letech 2001 až 2003 byla zjišťována frekvence výskytu termofilních kmenů Campylobacter sp. ve střevním obsahu porážených prasat a v prostředí porážek. V průběhu let byl pozorován pokles výskytu patogenů jak u prasat, tak v prostředí. V r.2001 byl u 316vzorků 34 % pozitivní nález Campylobacter sp. t; v r. 2002 již 27 % positive nálezů z 610 odběrů a v r.2003 bylo nalezeno jen 16 % nálezů z 300 vzorků. Nejčastěji se vyskytovaly ve střevech (86 kmenů) a ve stěrech kůže z okolí rekta (17 kmenů. V prostředí porážek byl Campylobacter sp. nalezen jen ojediněle. Většina kmenů byla identifikována jako C. coli. V r. 2001 ze 109 kmenů Campylobacter sp. jen 16 bylo C. jejujni. V r. 2002 ze 167 jen 8 kmenů a v r. 2003 nebyl ze 47 izolátů nalezen žádný C. jejuni.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OC%20NA.002" target="_blank" >OC NA.002: Typing and subtyping of thermophilic Campylobacter spp. strains originated from slaughtered poultry and pigs</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    87

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    89-91

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database