Biogenic amines content in goat cheeses from Czech market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001267" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001267 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
Original language description
Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin bylstanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta.
Czech name
Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
Czech description
Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin bylstanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXVIII 2007
ISBN
978-80-8077-055-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
271-273
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—