All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of production of biogenic amines in goat cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001266" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001266 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech

  • Original language description

    Bylo stanoveno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech produkovaných na českých farmách. U sýrů, které obsahovaly bylinky, byly stanoveny nejnižší hladiny BA. U všech sledovaných sýrů byl prokázán tyramin a histamin. Tyto dvabiogenní aminy obsahovaly u všech vzorků nejvyšší koncentrace. Vliv skladování na obsah BA byl významně (p <= 0,01) vyšší u sýrů s bylinkami než u čerstvých sýrů. U žádného ze vzorků nebylo dosaženo celkového obsahu BA, které je považováno jako toxicképro běžného konzumenta.

  • Czech name

    Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech

  • Czech description

    Bylo stanoveno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech produkovaných na českých farmách. U sýrů, které obsahovaly bylinky, byly stanoveny nejnižší hladiny BA. U všech sledovaných sýrů byl prokázán tyramin a histamin. Tyto dvabiogenní aminy obsahovaly u všech vzorků nejvyšší koncentrace. Vliv skladování na obsah BA byl významně (p <= 0,01) vyšší u sýrů s bylinkami než u čerstvých sýrů. U žádného ze vzorků nebylo dosaženo celkového obsahu BA, které je považováno jako toxicképro běžného konzumenta.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-012-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    40-42

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article