Monitoring of production of biogenic amines in goat cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001266" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001266 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech
Original language description
Bylo stanoveno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech produkovaných na českých farmách. U sýrů, které obsahovaly bylinky, byly stanoveny nejnižší hladiny BA. U všech sledovaných sýrů byl prokázán tyramin a histamin. Tyto dvabiogenní aminy obsahovaly u všech vzorků nejvyšší koncentrace. Vliv skladování na obsah BA byl významně (p <= 0,01) vyšší u sýrů s bylinkami než u čerstvých sýrů. U žádného ze vzorků nebylo dosaženo celkového obsahu BA, které je považováno jako toxicképro běžného konzumenta.
Czech name
Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech
Czech description
Bylo stanoveno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech produkovaných na českých farmách. U sýrů, které obsahovaly bylinky, byly stanoveny nejnižší hladiny BA. U všech sledovaných sýrů byl prokázán tyramin a histamin. Tyto dvabiogenní aminy obsahovaly u všech vzorků nejvyšší koncentrace. Vliv skladování na obsah BA byl významně (p <= 0,01) vyšší u sýrů s bylinkami než u čerstvých sýrů. U žádného ze vzorků nebylo dosaženo celkového obsahu BA, které je považováno jako toxicképro běžného konzumenta.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-012-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
40-42
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—