All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial quality of meat preparations

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002157" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002157 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická kvalita masných polotovarů

  • Original language description

    Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32%) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.

  • Czech name

    Mikrobiologická kvalita masných polotovarů

  • Czech description

    Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32%) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 14, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article