Microbiological quality of meat preparations
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002959" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002959 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologická kvalita masných polotovarů
Original language description
Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32 %) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.
Czech name
Mikrobiologická kvalita masných polotovarů
Czech description
Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32 %) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
speciální
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—