The concentration of the fatty acids in breast and thigh tissues in broiler chickens after the addition of plant oils
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002218" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002218 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů
Original language description
Studie byla zaměřena na stanovení vlivu přídavku rostlinných olejů do krmné směsi pro výkrm brojlerů na parametry užitkovosti a zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Do pokusu bylo zařazeno celkem 90 jednodenních kohoutků typu Ross 308 rozdělených do šesti skupin krmených směsmi BR 1, BR 2 a BR 3 s přídavky rostlinných olejů. Ze sledovaných parametrů užitkovosti byly zjištěny statisticky vysoce signifikantní rozdíly (P <= 0,01) v živé hmotnosti mezi 2 a 3 skupinou, 3 a 5 skupinou a 3a 6 skupinou pouze 10 den věku. Přídavek olivového, lněného a pupalkového oleje do krmných směsí statisticky významně (P <= 0,001) ovlivnil koncentraci kyseliny olejové, linolové a linolenové v prsní a stehenní svalovině.
Czech name
Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů
Czech description
Studie byla zaměřena na stanovení vlivu přídavku rostlinných olejů do krmné směsi pro výkrm brojlerů na parametry užitkovosti a zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Do pokusu bylo zařazeno celkem 90 jednodenních kohoutků typu Ross 308 rozdělených do šesti skupin krmených směsmi BR 1, BR 2 a BR 3 s přídavky rostlinných olejů. Ze sledovaných parametrů užitkovosti byly zjištěny statisticky vysoce signifikantní rozdíly (P <= 0,01) v živé hmotnosti mezi 2 a 3 skupinou, 3 a 5 skupinou a 3a 6 skupinou pouze 10 den věku. Přídavek olivového, lněného a pupalkového oleje do krmných směsí statisticky významně (P <= 0,001) ovlivnil koncentraci kyseliny olejové, linolové a linolenové v prsní a stehenní svalovině.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Tribun EU s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 6, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—