All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The concentration of the fatty acids in the muscle of broilers after the addition of the plant oils

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002181" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002181 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zastoupení masných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů

  • Original language description

    Přídavek rostlinných olejů do krmných směsí pro drůbež pozitivně ovlivňuje zastoupení mastných kyselin jak v prsní, tak i ve stehenní svalovině, což je možné využít jako jeden z potenciálních zdrojů funkčních potravin ve výživě člověka. Vzhledem k tomu že tuky, jako jedna z významných látek ve výživě člověka a zvířat, jsou nedílnou součástí většiny potravin a krmiv, jsme se v této práci zaměřili na studium vlivu přídavku různých rostlinných olejů do krmných směsí pro brojlery na zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině jako vhodného zdroje zejména ? 3 a ? 6 mastných kyselin pro lidskou výživu. Na základě koncentrací mastných kyselin zjištěných v použitých olejích, bylo vybráno sedm mastných kyselin - kyselina palmitová, palmitolejová, stearová, olejová, linolová, ?-linolenová a arachidonová, které byly sledovány ve vzorcích svaloviny. Koncentrace mastných kyselin jsou vyjádřeny v g/100 g tuku ve vzorku.

  • Czech name

    Zastoupení masných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů

  • Czech description

    Přídavek rostlinných olejů do krmných směsí pro drůbež pozitivně ovlivňuje zastoupení mastných kyselin jak v prsní, tak i ve stehenní svalovině, což je možné využít jako jeden z potenciálních zdrojů funkčních potravin ve výživě člověka. Vzhledem k tomu že tuky, jako jedna z významných látek ve výživě člověka a zvířat, jsou nedílnou součástí většiny potravin a krmiv, jsme se v této práci zaměřili na studium vlivu přídavku různých rostlinných olejů do krmných směsí pro brojlery na zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině jako vhodného zdroje zejména ? 3 a ? 6 mastných kyselin pro lidskou výživu. Na základě koncentrací mastných kyselin zjištěných v použitých olejích, bylo vybráno sedm mastných kyselin - kyselina palmitová, palmitolejová, stearová, olejová, linolová, ?-linolenová a arachidonová, které byly sledovány ve vzorcích svaloviny. Koncentrace mastných kyselin jsou vyjádřeny v g/100 g tuku ve vzorku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník příspěvků XI. konference mladých věděckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-068-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 3, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article