Protein sources and optimalizition of amino acid supplements in poultry nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002242" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002242 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže
Original language description
Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.
Czech name
Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže
Czech description
Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník Škola-veda-prax I.
ISBN
978-80-8077-143-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Sep 24, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—