All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protein sources and optimalizition of amino acid supplements in poultry nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002242" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002242 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže

  • Original language description

    Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.

  • Czech name

    Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže

  • Czech description

    Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník Škola-veda-prax I.

  • ISBN

    978-80-8077-143-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 24, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article