THE INFLUENCE OF STORAGE TO THE LEVEL OF ACTIVE COMPOUNDS IN DIFFERENT FERMENTED COMMERCE TEAS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002373" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002373 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ
Original language description
Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.
Czech name
VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ
Czech description
Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-0193-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Apr 2, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—