All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

THE INFLUENCE OF STORAGE TO THE LEVEL OF ACTIVE COMPOUNDS IN DIFFERENT FERMENTED COMMERCE TEAS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002373" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002373 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ

  • Original language description

    Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.

  • Czech name

    VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ

  • Czech description

    Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Apr 2, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article