The nutritional and health claims question development in the Czech Republic and European Union
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002845" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002845 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj problematiky nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU
Original language description
Na základě Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzení při označování potravin odevzdaly členské státy Evropské Unie do ledna roku 2008 Evropské Komisi (EK) seznam zdravotních tvrzení, které jsou Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) zkoumány a posléze má být vydán a zveřejněn seznam zdravotních tvrzení, které bude možné v praxi používat. Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskémuúřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaciv množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podsk
Czech name
Vývoj problematiky nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU
Czech description
Na základě Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzení při označování potravin odevzdaly členské státy Evropské Unie do ledna roku 2008 Evropské Komisi (EK) seznam zdravotních tvrzení, které jsou Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) zkoumány a posléze má být vydán a zveřejněn seznam zdravotních tvrzení, které bude možné v praxi používat. Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskémuúřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaciv množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podsk
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—