All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The nutritional and health claims question development in the Czech Republic and European Union

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002845" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002845 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj problematiky nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU

  • Original language description

    Na základě Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzení při označování potravin odevzdaly členské státy Evropské Unie do ledna roku 2008 Evropské Komisi (EK) seznam zdravotních tvrzení, které jsou Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) zkoumány a posléze má být vydán a zveřejněn seznam zdravotních tvrzení, které bude možné v praxi používat. Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskémuúřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaciv množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podsk

  • Czech name

    Vývoj problematiky nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU

  • Czech description

    Na základě Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzení při označování potravin odevzdaly členské státy Evropské Unie do ledna roku 2008 Evropské Komisi (EK) seznam zdravotních tvrzení, které jsou Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) zkoumány a posléze má být vydán a zveřejněn seznam zdravotních tvrzení, které bude možné v praxi používat. Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskémuúřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaciv množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podsk

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days

  • ISBN

    978-80-7305-121-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article