The development of nutritional and health claims in the CR and the EU legislation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002979" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002979 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Legislativní vývoj nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU
Original language description
Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskému úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaci v množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podskupina aminokyseliny. Naopak nejméně zdravotních tvrzení se týkalo skupiny tzv. cukrovinky, zahrnující sladidla, žvýkačky a ostatní cukrovinky.
Czech name
Legislativní vývoj nutričních a zdravotních tvrzení v ČR a EU
Czech description
Cílem této práce bylo shrnout problematiku týkající se zdravotních a nutričních tvrzení, které byly Evropskému úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) odevzdány Českou republikou k 31. lednu 2008 ke schválení. Celkem 870 zdravotních tvrzení bylo dle kategorie potraviny nebo její složky rozřazeno do několika skupin a podskupin. Toto zařazení slouží k lepší orientaci v množství dat a k přehlednosti v odeslaných zdravotních tvrzeních. Nejvíce zdravotních tvrzení bylo zařazeno do skupiny produkty rostlinného původu, podskupiny rostliny. Druhou nejvíce zastoupenou skupinou byly proteiny, konkrétně podskupina aminokyseliny. Naopak nejméně zdravotních tvrzení se týkalo skupiny tzv. cukrovinky, zahrnující sladidla, žvýkačky a ostatní cukrovinky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AG - Legal sciences
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XXI.
Issue of the periodical within the volume
speciální
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—