Qualitative characteristics leg of wild boar venison
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002961" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002961 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat.
Czech name
Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—