All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870364" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870364 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka

  • Original language description

    Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárníhotuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší).

  • Czech name

    Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka

  • Czech description

    Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárníhotuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    19-21

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article