Oxidative ganges in muscle of common pheasant (Phasianus colchicus spp. Torquatus) depending on way of storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002967" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002967 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Oxidační změny ve svalovině bažanta obecného (Phasianus colchicus spp. torquatus) v závislosti na způsobu skladování
Original language description
Cílem práce bylo určit průběh oxidačních změn v prsní svalovině bažanta obecného. Oxidace lipidů byla sledována v průběhu čtyř týdnů skladování v chladírně a ve venkovním prostředí. Míra oxidace lipidů byla určena destilační metodou s kyselinou 2-thiobarbiturovou. Kyselina 2-thiobarbiturová reaguje s malondialdehydem za tvorby červeně zbarveného kondenzačního produktu. Absorbance je měřena při 525 nm a je přepočtena na obsah malondialdehydu. Obsah malondialdehydu se během skladování zvyšoval. Skladováníve venkovním prostředí se pro farmově chované bažanty jevilo jako vhodnější. Maso bažantích slepic vykazovalo vyšší stupeň oxidace lipidů než maso bažantích kohoutů.
Czech name
Oxidační změny ve svalovině bažanta obecného (Phasianus colchicus spp. torquatus) v závislosti na způsobu skladování
Czech description
Cílem práce bylo určit průběh oxidačních změn v prsní svalovině bažanta obecného. Oxidace lipidů byla sledována v průběhu čtyř týdnů skladování v chladírně a ve venkovním prostředí. Míra oxidace lipidů byla určena destilační metodou s kyselinou 2-thiobarbiturovou. Kyselina 2-thiobarbiturová reaguje s malondialdehydem za tvorby červeně zbarveného kondenzačního produktu. Absorbance je měřena při 525 nm a je přepočtena na obsah malondialdehydu. Obsah malondialdehydu se během skladování zvyšoval. Skladováníve venkovním prostředí se pro farmově chované bažanty jevilo jako vhodnější. Maso bažantích slepic vykazovalo vyšší stupeň oxidace lipidů než maso bažantích kohoutů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-104-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—