Modern methods in analysis of food stuffs and raw materials of (not only) plant origin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A43870797" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:43870797 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Moderní metody v analýze potravin a surovin (nejen) rostlinného původu
Original language description
Laboratorní analýza je součástí hodnocení potravin a potravinářských surovin v rámci celého potravinového řetězce, a její výsledky umožňují zhodnocení nutriční a senzorické kvality výrobků, potravin a surovin, technologickou kvalitu, falšování potravin,a zejména posouzení bezpečnosti aspektů potravin a jejich složek ve vztahu ke zdraví. Z analytického hlediska potravin a potravinových surovin představuje velmi různorodý materiál. Vývoj v laboratorní diagnostice se posouvá směrem k použití sofistikovanějších, citlivých a přesných přístrojů v laboratoři. Vhodnost jednotlivých postupů vyšetření (chemické, biochemické, mikroskopické, elektroforetické, imunochemické, histochemie, imunohistochemie, chromatografické, spektroskopické, senzorické) závisí na látkách nebo surovinách, které mají být identifikovány. Přesná metodiky jsou uvedeny v národních a evropských normách a jsou závazné pro všechny laboratoře.
Czech name
Moderní metody v analýze potravin a surovin (nejen) rostlinného původu
Czech description
Laboratorní analýza je součástí hodnocení potravin a potravinářských surovin v rámci celého potravinového řetězce, a její výsledky umožňují zhodnocení nutriční a senzorické kvality výrobků, potravin a surovin, technologickou kvalitu, falšování potravin,a zejména posouzení bezpečnosti aspektů potravin a jejich složek ve vztahu ke zdraví. Z analytického hlediska potravin a potravinových surovin představuje velmi různorodý materiál. Vývoj v laboratorní diagnostice se posouvá směrem k použití sofistikovanějších, citlivých a přesných přístrojů v laboratoři. Vhodnost jednotlivých postupů vyšetření (chemické, biochemické, mikroskopické, elektroforetické, imunochemické, histochemie, imunohistochemie, chromatografické, spektroskopické, senzorické) závisí na látkách nebo surovinách, které mají být identifikovány. Přesná metodiky jsou uvedeny v národních a evropských normách a jsou závazné pro všechny laboratoře.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie
ISBN
978-80-552-0350-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
22-25
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 24, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—