All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modern methods in analysis of food stuffs and raw materials of (not only) plant origin

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A43870797" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:43870797 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Moderní metody v analýze potravin a surovin (nejen) rostlinného původu

  • Original language description

    Laboratorní analýza je součástí hodnocení potravin a potravinářských surovin v rámci celého potravinového řetězce, a její výsledky umožňují zhodnocení nutriční a senzorické kvality výrobků, potravin a surovin, technologickou kvalitu, falšování potravin,a zejména posouzení bezpečnosti aspektů potravin a jejich složek ve vztahu ke zdraví. Z analytického hlediska potravin a potravinových surovin představuje velmi různorodý materiál. Vývoj v laboratorní diagnostice se posouvá směrem k použití sofistikovanějších, citlivých a přesných přístrojů v laboratoři. Vhodnost jednotlivých postupů vyšetření (chemické, biochemické, mikroskopické, elektroforetické, imunochemické, histochemie, imunohistochemie, chromatografické, spektroskopické, senzorické) závisí na látkách nebo surovinách, které mají být identifikovány. Přesná metodiky jsou uvedeny v národních a evropských normách a jsou závazné pro všechny laboratoře.

  • Czech name

    Moderní metody v analýze potravin a surovin (nejen) rostlinného původu

  • Czech description

    Laboratorní analýza je součástí hodnocení potravin a potravinářských surovin v rámci celého potravinového řetězce, a její výsledky umožňují zhodnocení nutriční a senzorické kvality výrobků, potravin a surovin, technologickou kvalitu, falšování potravin,a zejména posouzení bezpečnosti aspektů potravin a jejich složek ve vztahu ke zdraví. Z analytického hlediska potravin a potravinových surovin představuje velmi různorodý materiál. Vývoj v laboratorní diagnostice se posouvá směrem k použití sofistikovanějších, citlivých a přesných přístrojů v laboratoři. Vhodnost jednotlivých postupů vyšetření (chemické, biochemické, mikroskopické, elektroforetické, imunochemické, histochemie, imunohistochemie, chromatografické, spektroskopické, senzorické) závisí na látkách nebo surovinách, které mají být identifikovány. Přesná metodiky jsou uvedeny v národních a evropských normách a jsou závazné pro všechny laboratoře.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    22-25

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Mar 24, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article