Fermented products from naked barley extract
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F05%3A00%3A_3244" target="_blank" >RIV/16193296:_____/05:00:_3244 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/05:00:_3244 RIV/00027022:_____/05:00:_3244
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene
Original language description
Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšívmlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-cu
Czech name
Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene
Czech description
Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšívmlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-cu
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékarské listy - Zpravodaj (2005)
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2005
Issue of the periodical within the volume
92
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
14-17
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—