All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermented products from naked barley extract

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F05%3A00%3A_3244" target="_blank" >RIV/16193296:_____/05:00:_3244 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/05:00:_3244 RIV/00027022:_____/05:00:_3244

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene

  • Original language description

    Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšívmlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-cu

  • Czech name

    Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene

  • Czech description

    Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšívmlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-cu

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékarské listy - Zpravodaj (2005)

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2005

  • Issue of the periodical within the volume

    92

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    14-17

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database