All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F11%3AJMFUNK11" target="_blank" >RIV/16193296:_____/11:JMFUNK11 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/11:MJUTIL11 RIV/26722861:_____/11:JFUNKC11 RIV/00027022:_____/11:00000252

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin

  • Original language description

    Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům.

  • Czech name

    Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin

  • Czech description

    Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2011

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database