A method of preparation of a probiotic product with a high portion of prebiotics on based on fruit materials
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917109" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917109 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů
Original language description
Z jablečných a/nebo hruškových výlisků obsahujících převážně ovocné slupky a jádřince se fermentací pomocí směsné kultury připravené ze stejných dílů mikrobiálních kmenů Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum a Lactobacillus pontis a přídavku syrovátky a/nebo upravené syrovátky a pšeničné a/nebo žitné a/nebo rýžové a/nebo kukuřičné mouky připraví pastovitý ovocný prebiotický produkt s velkým podílem nerozpustné vlákniny. Tento produkt s minimálním obsahem rozpustných sacharidů je vhodný k přímému konzumu jako dietní potravina a/nebo jako dietní přídavek a/nebo texturní komponenta do dalších potravinářských výrobků.
Czech name
Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů
Czech description
Z jablečných a/nebo hruškových výlisků obsahujících převážně ovocné slupky a jádřince se fermentací pomocí směsné kultury připravené ze stejných dílů mikrobiálních kmenů Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum a Lactobacillus pontis a přídavku syrovátky a/nebo upravené syrovátky a pšeničné a/nebo žitné a/nebo rýžové a/nebo kukuřičné mouky připraví pastovitý ovocný prebiotický produkt s velkým podílem nerozpustné vlákniny. Tento produkt s minimálním obsahem rozpustných sacharidů je vhodný k přímému konzumu jako dietní potravina a/nebo jako dietní přídavek a/nebo texturní komponenta do dalších potravinářských výrobků.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Development of a new food products based on byproducts of food processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
307474
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Aug 22, 2018
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence