All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory analysis of whey-based beverages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56747" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56747 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorická analýza syrovátkových nápojů

  • Original language description

    Syrovátka představuje potenciálně významný zdroj mnoha základních složek (minerální látky, vitaminy, laktóza) pro tradiční a neobvyklé potravinářské výrobky. Chemické složení, nutriční hodnota a senzorická kvalita výrobků na bázi syrovátky je tímto dělávhodnými jak pro normální výživu, tak pro aplikaci při dietní terapii. Rozvoj mléčného průmyslu poukazuje na to, že s vzrůstající světovou produkcí syrovátky, začíná významně růst její efektivní použití a využití. Z pohledu potřeby pro zdravou výživu sineobvyklé netradiční potraviny na bázi syrovátky získaly větší význam. Chemické složení syrovátky a její nutriční hodnota z ní činí vhodnou surovinu s mnoha formami využití v potravinářském průmyslu. Jednou z možností využití syrovátky je produkce odlišných typů nápojů, které stále přitahují zájem v různých částech světa. V poslední době vzrostl komerční zájem o syrovátkové nápoje především v severských zemích Evropy, možná jako výsledek uvědomění si důležitosti zdravé výživy moderními k

  • Czech name

    Senzorická analýza syrovátkových nápojů

  • Czech description

    Syrovátka představuje potenciálně významný zdroj mnoha základních složek (minerální látky, vitaminy, laktóza) pro tradiční a neobvyklé potravinářské výrobky. Chemické složení, nutriční hodnota a senzorická kvalita výrobků na bázi syrovátky je tímto dělávhodnými jak pro normální výživu, tak pro aplikaci při dietní terapii. Rozvoj mléčného průmyslu poukazuje na to, že s vzrůstající světovou produkcí syrovátky, začíná významně růst její efektivní použití a využití. Z pohledu potřeby pro zdravou výživu sineobvyklé netradiční potraviny na bázi syrovátky získaly větší význam. Chemické složení syrovátky a její nutriční hodnota z ní činí vhodnou surovinu s mnoha formami využití v potravinářském průmyslu. Jednou z možností využití syrovátky je produkce odlišných typů nápojů, které stále přitahují zájem v různých částech světa. V poslední době vzrostl komerční zájem o syrovátkové nápoje především v severských zemích Evropy, možná jako výsledek uvědomění si důležitosti zdravé výživy moderními k

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    130

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    9-11

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database