Sensory analysis of whey-based beverages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56747" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56747 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická analýza syrovátkových nápojů
Original language description
Syrovátka představuje potenciálně významný zdroj mnoha základních složek (minerální látky, vitaminy, laktóza) pro tradiční a neobvyklé potravinářské výrobky. Chemické složení, nutriční hodnota a senzorická kvalita výrobků na bázi syrovátky je tímto dělávhodnými jak pro normální výživu, tak pro aplikaci při dietní terapii. Rozvoj mléčného průmyslu poukazuje na to, že s vzrůstající světovou produkcí syrovátky, začíná významně růst její efektivní použití a využití. Z pohledu potřeby pro zdravou výživu sineobvyklé netradiční potraviny na bázi syrovátky získaly větší význam. Chemické složení syrovátky a její nutriční hodnota z ní činí vhodnou surovinu s mnoha formami využití v potravinářském průmyslu. Jednou z možností využití syrovátky je produkce odlišných typů nápojů, které stále přitahují zájem v různých částech světa. V poslední době vzrostl komerční zájem o syrovátkové nápoje především v severských zemích Evropy, možná jako výsledek uvědomění si důležitosti zdravé výživy moderními k
Czech name
Senzorická analýza syrovátkových nápojů
Czech description
Syrovátka představuje potenciálně významný zdroj mnoha základních složek (minerální látky, vitaminy, laktóza) pro tradiční a neobvyklé potravinářské výrobky. Chemické složení, nutriční hodnota a senzorická kvalita výrobků na bázi syrovátky je tímto dělávhodnými jak pro normální výživu, tak pro aplikaci při dietní terapii. Rozvoj mléčného průmyslu poukazuje na to, že s vzrůstající světovou produkcí syrovátky, začíná významně růst její efektivní použití a využití. Z pohledu potřeby pro zdravou výživu sineobvyklé netradiční potraviny na bázi syrovátky získaly větší význam. Chemické složení syrovátky a její nutriční hodnota z ní činí vhodnou surovinu s mnoha formami využití v potravinářském průmyslu. Jednou z možností využití syrovátky je produkce odlišných typů nápojů, které stále přitahují zájem v různých částech světa. V poslední době vzrostl komerční zájem o syrovátkové nápoje především v severských zemích Evropy, možná jako výsledek uvědomění si důležitosti zdravé výživy moderními k
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
130
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
9-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—