Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022450" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022450 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
Original language description
Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).
Czech name
Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
Czech description
Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-068-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VFUT
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 3, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—