All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022450" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022450 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce

  • Original language description

    Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).

  • Czech name

    Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce

  • Czech description

    Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-068-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VFUT

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 3, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article