Use of ELFA Method for Determination of Staphylococcal Enterotoxins in Different Types of Milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870350 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití metody ELFA při stanovení stafylokokových enterotoxinů u různých druhů konzumního mléka
Original language description
Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a byl sledován jejich růst dle metody EN ISO 6888-1 na agaru Baird-Parker. Iimunofluorescentní metodou ELFA(R) za pomocí přístoje mini VIDAS byla prokazována produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C. Byl pozorován vliv skladovacích podmínek a typu konzumního mléka na sledované parametry. Výsledky modelových pokusů prokázaly závislost množení S. aureus a přítomnost stafylokokových enterotoxinů na skladovacích podmínkách (teplota), kmeni S. aureus a typu komnzumního mléka. U syrového mléka došlo k potlačení růstu S. aureus a produkce stafylokokových enterotoxinů vlivem doprovodné mikroflóry obsažené v syrovém mléce
Czech name
Využití metody ELFA při stanovení stafylokokových enterotoxinů u různých druhů konzumního mléka
Czech description
Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a byl sledován jejich růst dle metody EN ISO 6888-1 na agaru Baird-Parker. Iimunofluorescentní metodou ELFA(R) za pomocí přístoje mini VIDAS byla prokazována produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C. Byl pozorován vliv skladovacích podmínek a typu konzumního mléka na sledované parametry. Výsledky modelových pokusů prokázaly závislost množení S. aureus a přítomnost stafylokokových enterotoxinů na skladovacích podmínkách (teplota), kmeni S. aureus a typu komnzumního mléka. U syrového mléka došlo k potlačení růstu S. aureus a produkce stafylokokových enterotoxinů vlivem doprovodné mikroflóry obsažené v syrovém mléce
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník VI. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-552-0693-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
113-116
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Apr 25, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—