All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of ELFA Method for Determination of Staphylococcal Enterotoxins in Different Types of Milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870350 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití metody ELFA při stanovení stafylokokových enterotoxinů u různých druhů konzumního mléka

  • Original language description

    Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a byl sledován jejich růst dle metody EN ISO 6888-1 na agaru Baird-Parker. Iimunofluorescentní metodou ELFA(R) za pomocí přístoje mini VIDAS byla prokazována produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C. Byl pozorován vliv skladovacích podmínek a typu konzumního mléka na sledované parametry. Výsledky modelových pokusů prokázaly závislost množení S. aureus a přítomnost stafylokokových enterotoxinů na skladovacích podmínkách (teplota), kmeni S. aureus a typu komnzumního mléka. U syrového mléka došlo k potlačení růstu S. aureus a produkce stafylokokových enterotoxinů vlivem doprovodné mikroflóry obsažené v syrovém mléce

  • Czech name

    Využití metody ELFA při stanovení stafylokokových enterotoxinů u různých druhů konzumního mléka

  • Czech description

    Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a byl sledován jejich růst dle metody EN ISO 6888-1 na agaru Baird-Parker. Iimunofluorescentní metodou ELFA(R) za pomocí přístoje mini VIDAS byla prokazována produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C. Byl pozorován vliv skladovacích podmínek a typu konzumního mléka na sledované parametry. Výsledky modelových pokusů prokázaly závislost množení S. aureus a přítomnost stafylokokových enterotoxinů na skladovacích podmínkách (teplota), kmeni S. aureus a typu komnzumního mléka. U syrového mléka došlo k potlačení růstu S. aureus a produkce stafylokokových enterotoxinů vlivem doprovodné mikroflóry obsažené v syrovém mléce

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník VI. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-0693-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    113-116

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Apr 25, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article