Comparison of growth of S. aureus and staphylococcal enterotoxins A, B, C in different types of milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870449" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870449 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání růstu S. aureus a tvorby stafylokokových enterotoxinů A, B, C v různých druzích konzumníého mléka
Original language description
Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus. Počet S.aureus byl zjišťován na agarové půdě Baird-Parker dle EN ISO 6888-1. Pro stanovení produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C byla využita metoda ELFA(R) reailzována na přístroji miniVIDAS. Byl sledován vliv skladovacích podmínek-teplota a druhu mléka na růst S.aureus a produkci stafylokokových enterotoxinů. Významné bylo zjištění, že v syrovém mléce byl růst S. aureus a produkce enterotoxinů potlačena přirozenou mikroflórou syrového mléka.
Czech name
Porovnání růstu S. aureus a tvorby stafylokokových enterotoxinů A, B, C v různých druzích konzumníého mléka
Czech description
Syrové, pasterované a UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus. Počet S.aureus byl zjišťován na agarové půdě Baird-Parker dle EN ISO 6888-1. Pro stanovení produkce stafylokokových enterotoxinů A, B, C byla využita metoda ELFA(R) reailzována na přístroji miniVIDAS. Byl sledován vliv skladovacích podmínek-teplota a druhu mléka na růst S.aureus a produkci stafylokokových enterotoxinů. Významné bylo zjištění, že v syrovém mléce byl růst S. aureus a produkce enterotoxinů potlačena přirozenou mikroflórou syrového mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
110-113
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—