Colour parameters of DFD beef meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870362" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870362 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Barevné parametry DFD hovězího masa
Original language description
Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižšíhodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.
Czech name
Barevné parametry DFD hovězího masa
Czech description
Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižšíhodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
ISBN
978-80-8077-231-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
101-104
Publisher name
Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 11, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—