All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Colour parameters of DFD beef meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870362" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870362 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Barevné parametry DFD hovězího masa

  • Original language description

    Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižšíhodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.

  • Czech name

    Barevné parametry DFD hovězího masa

  • Czech description

    Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižšíhodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.

  • ISBN

    978-80-8077-231-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    101-104

  • Publisher name

    Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 11, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article