Oxidation processes in meat products enriched by unsaturated fatty acids and natural antioxidants
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870367" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870367 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty
Original language description
Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycenémastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidaceu vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.
Czech name
Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty
Czech description
Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycenémastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidaceu vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
160-163
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—