All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oxidation processes in meat products enriched by unsaturated fatty acids and natural antioxidants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870421" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870421 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty

  • Original language description

    Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycenémastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidaceu vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.

  • Czech name

    Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty

  • Czech description

    Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycenémastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidaceu vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    37-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database