Occurrence and characteristic of lactobacilli isolated from meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870510" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870510 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt a charakteristika laktobacilů izolovaných z masných výrobků
Original language description
Cílem práce bylo sledování frekvence výskytu laktobacilů v masných výrobcích určených k přímé spotřebě, druhové zastoupení a citlivost k antimikrobiálním látkám. Izoláty byly identifikovány metodou PCR. Bylo vyšetřeno 148 vzorků masných výrobků. Laktobacily byly detekovány v 107 vzorcích (72 %). Identifikovány byly 4 druhy laktobacilů (L. sakei, L. plantarum, L. brevis a L. curvatus). Rezistence k antimikrobiálnmím látkám byla testována mikrodiluční metodou a byly stanoveny minimální inhibiční koncentrace. 9 kmenů (60 %) bylo rezistentních alespoň k jednomu antibiotiku, 1 kmen byl rezistntní ke 3 skupinám antimikrobiálních látek.
Czech name
Výskyt a charakteristika laktobacilů izolovaných z masných výrobků
Czech description
Cílem práce bylo sledování frekvence výskytu laktobacilů v masných výrobcích určených k přímé spotřebě, druhové zastoupení a citlivost k antimikrobiálním látkám. Izoláty byly identifikovány metodou PCR. Bylo vyšetřeno 148 vzorků masných výrobků. Laktobacily byly detekovány v 107 vzorcích (72 %). Identifikovány byly 4 druhy laktobacilů (L. sakei, L. plantarum, L. brevis a L. curvatus). Rezistence k antimikrobiálnmím látkám byla testována mikrodiluční metodou a byly stanoveny minimální inhibiční koncentrace. 9 kmenů (60 %) bylo rezistentních alespoň k jednomu antibiotiku, 1 kmen byl rezistntní ke 3 skupinám antimikrobiálních látek.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
20-22
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—