The use of fluorescence methods in food analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870646" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870646 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
Original language description
Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.
Czech name
Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
Czech description
Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
212-214
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—