All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of fluorescence methods in food analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870647" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870647 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití fluorescenčních metod v analýze potravin

  • Original language description

    Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.

  • Czech name

    Využití fluorescenčních metod v analýze potravin

  • Czech description

    Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    42-43

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database