Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870654" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870654 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
Original language description
Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.
Czech name
Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
Czech description
Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
104-106
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
May 3, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—