All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870654" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870654 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

  • Original language description

    Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.

  • Czech name

    Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

  • Czech description

    Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proteiny 2011 sborník z vědecké konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    104-106

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Zlín

  • Event date

    May 3, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article