All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality control of coffee beans before and during the process of roasting with the help of the determination of optical colour parameters scanned from their surface

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870657" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870657 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kontrola kvality kávových zrn před a v průběhu pražení měřením optických parametrů barvy snímaných z jejich povrchů

  • Original language description

    Káva je jedním z nejvíce ceněných nápojů, a proto musí být vyráběna z nejlepších surovin. K výběru kvalitní suroviny se používají různé techniky, přičemž významné a poměrně nové je hodnocení optických parametrů barvy kávových zrn. Zrna jsou tříděna předi po pražení. Složení pražené kávy závisí především na stupni pražení, který je posuzován na základě měření světelné reflektance mletých kávových zrn systémem CIElab, nebo jen vizuální kontrolou barvy zrn. Objektivní měření barvy má velký význam pro výrobce z hlediska kontroly kvality suroviny, a také z hlediska možného pozitivního působení některých pigmentů kávy na spotřebitele.

  • Czech name

    Kontrola kvality kávových zrn před a v průběhu pražení měřením optických parametrů barvy snímaných z jejich povrchů

  • Czech description

    Káva je jedním z nejvíce ceněných nápojů, a proto musí být vyráběna z nejlepších surovin. K výběru kvalitní suroviny se používají různé techniky, přičemž významné a poměrně nové je hodnocení optických parametrů barvy kávových zrn. Zrna jsou tříděna předi po pražení. Složení pražené kávy závisí především na stupni pražení, který je posuzován na základě měření světelné reflektance mletých kávových zrn systémem CIElab, nebo jen vizuální kontrolou barvy zrn. Objektivní měření barvy má velký význam pro výrobce z hlediska kontroly kvality suroviny, a také z hlediska možného pozitivního působení některých pigmentů kávy na spotřebitele.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    164-166

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 12, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article