All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microscopic analysis of the inner structures of coffee beans using image analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002905" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002905 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu

  • Original language description

    Hlavním cílem mikroskopické analýzy kávových zrn bylo zjistit, jak se mění vnitřní struktury během technologického procesu pražení kávových zrn. Předmětem další studie bylo zjistit základní kvantitativní mikroskopické parametry a dokumentovat pomocí statistické analýzy prokazatelné rozdíly mezi kávovými boby robusta a arabica a mezi zelenými zrny a praženými. Výsledkem je doporučení k podrobnější analýze chlorofylů a jejich štěpných produktů v zelených zrnech a další analýzy Maillardových polymerů vznikajících při pražení kávových zrn.

  • Czech name

    Mikroskopická analýza vnitřních struktur kávových bobů metodou analýzy obrazu

  • Czech description

    Hlavním cílem mikroskopické analýzy kávových zrn bylo zjistit, jak se mění vnitřní struktury během technologického procesu pražení kávových zrn. Předmětem další studie bylo zjistit základní kvantitativní mikroskopické parametry a dokumentovat pomocí statistické analýzy prokazatelné rozdíly mezi kávovými boby robusta a arabica a mezi zelenými zrny a praženými. Výsledkem je doporučení k podrobnější analýze chlorofylů a jejich štěpných produktů v zelených zrnech a další analýzy Maillardových polymerů vznikajících při pražení kávových zrn.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.

  • ISBN

    978-80-8077-186-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article