The drying process in manufacturing of dry meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871130" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871130 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.maso.cz/index.php/2012/01/20/s-jako-suseni/" target="_blank" >http://www.maso.cz/index.php/2012/01/20/s-jako-suseni/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
"S" jako sušení
Original language description
V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivémasné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletídošlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů.
Czech name
"S" jako sušení
Czech description
V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivémasné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletídošlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
21-27
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—