Sensory evaluation of sausages with fish meat from common carp (Cyprinus Carpio L)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871200" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871200 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
Original language description
Cílem práce bylo senzorické hodnocení experimentálně vyrobených klobás s přídavkem (30 %, 45 %, 60 %) masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) do díla. Výsledky senzorického hodnocení dokazují postupné snižování bodového ohodnocení s přibývajícím zastoupením rybího podílu v klobásách. Rozdíly v počtu bodů některých sledovaných znaků (konzistence a vzhled na řezu) byly ovlivněny způsobem tepelné úpravy, kdy největší rozdíly byly zaznamenány u klobás hodnocených v grilovaném stavu a naopak nejmenší rozdíly těchto znaků byly hodnotiteli zjištěny u vzorků podávaných za studena.
Czech name
Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
Czech description
Cílem práce bylo senzorické hodnocení experimentálně vyrobených klobás s přídavkem (30 %, 45 %, 60 %) masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) do díla. Výsledky senzorického hodnocení dokazují postupné snižování bodového ohodnocení s přibývajícím zastoupením rybího podílu v klobásách. Rozdíly v počtu bodů některých sledovaných znaků (konzistence a vzhled na řezu) byly ovlivněny způsobem tepelné úpravy, kdy největší rozdíly byly zaznamenány u klobás hodnocených v grilovaném stavu a naopak nejmenší rozdíly těchto znaků byly hodnotiteli zjištěny u vzorků podávaných za studena.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
148-151
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—