Spices for cooked sausage products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872402" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872402 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koření pro výrobu měkkých salámů
Original language description
Měkké salámy (MS) patří k nejrozšířenějším masným výrobkům na celém světě. Pro výrobu těchto produktů se využívá masa, tuku, kůží, drobů a dalších částí většiny hospodářských zvířat. Naráženy jsou do umělých i přírodních obalů, dále do forem, tepelně jsou opracovávány obvykle při teplotě min. 70 °C po dobu 10 min. v jádře masného výrobku. Konzumují se převážně plátkované ve studeném stavu a jsou součástí obložených chlebíčků, baget, obložených mís, hotových pokrmů, nebo konzumovány jednoduše s pečivem (chléb, houska). Mezi nejznámější MS patří italská Mortadela, německý Aufschnitt, Fleischwurst, Bierschinken, český salám Junior, Gothajský salám, ruská Doktorskaja kolbasa, Moločnaja kolbasa a další. Mezi použité koření patří především pepř, muškátový ořech a květ, česnek, cibule, kmín a další. Do salámů se obvykle přidávají pistácie, hořčice, sýry, mléko, vejce a další potraviny a pochutiny, které vytvářejí jedinečnost daného salámu.
Czech name
Koření pro výrobu měkkých salámů
Czech description
Měkké salámy (MS) patří k nejrozšířenějším masným výrobkům na celém světě. Pro výrobu těchto produktů se využívá masa, tuku, kůží, drobů a dalších částí většiny hospodářských zvířat. Naráženy jsou do umělých i přírodních obalů, dále do forem, tepelně jsou opracovávány obvykle při teplotě min. 70 °C po dobu 10 min. v jádře masného výrobku. Konzumují se převážně plátkované ve studeném stavu a jsou součástí obložených chlebíčků, baget, obložených mís, hotových pokrmů, nebo konzumovány jednoduše s pečivem (chléb, houska). Mezi nejznámější MS patří italská Mortadela, německý Aufschnitt, Fleischwurst, Bierschinken, český salám Junior, Gothajský salám, ruská Doktorskaja kolbasa, Moločnaja kolbasa a další. Mezi použité koření patří především pepř, muškátový ořech a květ, česnek, cibule, kmín a další. Do salámů se obvykle přidávají pistácie, hořčice, sýry, mléko, vejce a další potraviny a pochutiny, které vytvářejí jedinečnost daného salámu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
18-23
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—