Milk and milk products safety from the perspective of staphylococcal enterotoxins heat stability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871225" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871225 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bezpečnost mléka a mléčných výrobků z pohledu termostability stafylokokových enterotoxinů
Original language description
UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a inkubováno po dobu 24 hodin při teplotě 37 °C. Poté bylo mléko tepelně ošetřeno při třech různých teplotách (72 °C, 85 °C a 92 °C) po dobu 15 sekund. Následně po tomto tepelném ošetření byl pozorován růst S. aureus a tvorba stafylokokových enterotoxinů. Naše experimenty ukazují, že tepelný proces může zničit všechny bakterie, ale termostabilní stafylokokové enterotoxiny mohou přežít.
Czech name
Bezpečnost mléka a mléčných výrobků z pohledu termostability stafylokokových enterotoxinů
Czech description
UHT mléko bylo zaočkováno třemi kmeny Staphylococcus aureus a inkubováno po dobu 24 hodin při teplotě 37 °C. Poté bylo mléko tepelně ošetřeno při třech různých teplotách (72 °C, 85 °C a 92 °C) po dobu 15 sekund. Následně po tomto tepelném ošetření byl pozorován růst S. aureus a tvorba stafylokokových enterotoxinů. Naše experimenty ukazují, že tepelný proces může zničit všechny bakterie, ale termostabilní stafylokokové enterotoxiny mohou přežít.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-612-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
64-66
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 29, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—