All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Management guide for fattening of pheasant chicks in order to meat production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871439" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871439 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa

  • Original language description

    Metodika předkládá uživatelům z řad chovatelů bažantů návod pro technologii výkrmu bažantích kuřat. Práce se komplexně zabývá intenzivním výkrmem bažantích kuřat s ohledem na vlastní délku výkrmu, jatečnou hodnotu bažantího masa a především dílčími aspekty technologického systému, který může být využit podnikatelskými subjekty v oblasti zemědělství a lesnictví k produkci vysoce kvalitního bažantího masa. V metodice jsou uvedeny jak vlastní získané poznatky, tak i recentní údaje ze světové literatury.

  • Czech name

    Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa

  • Czech description

    Metodika předkládá uživatelům z řad chovatelů bažantů návod pro technologii výkrmu bažantích kuřat. Práce se komplexně zabývá intenzivním výkrmem bažantích kuřat s ohledem na vlastní délku výkrmu, jatečnou hodnotu bažantího masa a především dílčími aspekty technologického systému, který může být využit podnikatelskými subjekty v oblasti zemědělství a lesnictví k produkci vysoce kvalitního bažantího masa. V metodice jsou uvedeny jak vlastní získané poznatky, tak i recentní údaje ze světové literatury.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Selection of pheasants for meat production and optimization of fattening factors with regard to getting high quality food.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    2/2220/QH91276

  • Regulation ID

    SVS/1172/2012

  • Technical parameters

    SVS/1172/2012

  • Economical parameters

    V případě využití navrženého technologického systému při výkrmu bažantích kuřat po dobu 100 dnů, se předpokládá se snížením celkových nákladů za celé období výkrmu o 3,45 % oproti běžně používaným technologickým systémům při odchovu bažantích kuřat v umělém chovu. To při stávajících realizačních cenách představuje snížení celkových nákladů asi o 3,85 Kč/kus. Vlastní realizace zavedení daného postupu v intenzivním chovu bažantů pak nepředpokládá zvýšení nákladů oproti nákladům u běžně využívané technologie pro odchov bažantích kuřat.

  • Certification body designation

    Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy Slezská 7/100, 120 56 Praha 2

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů