Management guide for fattening of pheasant chicks in order to meat production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871439" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871439 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa
Original language description
Metodika předkládá uživatelům z řad chovatelů bažantů návod pro technologii výkrmu bažantích kuřat. Práce se komplexně zabývá intenzivním výkrmem bažantích kuřat s ohledem na vlastní délku výkrmu, jatečnou hodnotu bažantího masa a především dílčími aspekty technologického systému, který může být využit podnikatelskými subjekty v oblasti zemědělství a lesnictví k produkci vysoce kvalitního bažantího masa. V metodice jsou uvedeny jak vlastní získané poznatky, tak i recentní údaje ze světové literatury.
Czech name
Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa
Czech description
Metodika předkládá uživatelům z řad chovatelů bažantů návod pro technologii výkrmu bažantích kuřat. Práce se komplexně zabývá intenzivním výkrmem bažantích kuřat s ohledem na vlastní délku výkrmu, jatečnou hodnotu bažantího masa a především dílčími aspekty technologického systému, který může být využit podnikatelskými subjekty v oblasti zemědělství a lesnictví k produkci vysoce kvalitního bažantího masa. V metodice jsou uvedeny jak vlastní získané poznatky, tak i recentní údaje ze světové literatury.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Selection of pheasants for meat production and optimization of fattening factors with regard to getting high quality food.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
2/2220/QH91276
Regulation ID
SVS/1172/2012
Technical parameters
SVS/1172/2012
Economical parameters
V případě využití navrženého technologického systému při výkrmu bažantích kuřat po dobu 100 dnů, se předpokládá se snížením celkových nákladů za celé období výkrmu o 3,45 % oproti běžně používaným technologickým systémům při odchovu bažantích kuřat v umělém chovu. To při stávajících realizačních cenách představuje snížení celkových nákladů asi o 3,85 Kč/kus. Vlastní realizace zavedení daného postupu v intenzivním chovu bažantů pak nepředpokládá zvýšení nákladů oproti nákladům u běžně využívané technologie pro odchov bažantích kuřat.
Certification body designation
Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy Slezská 7/100, 120 56 Praha 2
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů