Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873120" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873120 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu
Original language description
Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až dokonce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA.
Czech name
Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu
Czech description
Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až dokonce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7305-670-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
82-84
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 28, 2014
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—