All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Near infrared spectroscopy in the meat industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43871963" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43871963 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Blízká infračervená spektrometrie v masném průmyslu

  • Original language description

    Blízká infračervená spektrometrie (NIRs) jako alternativa ke klasickým analytickým metodám nabízí pro použití v masném průmyslu řadu výhod. NIRs je metoda rychlá, která umožňuje stanovení několika parametrů najednou. Je vhodná k zapojení přímo do výrobního procesu a tím usnadňuje provádění analýz pro potřeby regulace výroby. NIRs dovoluje stanovení základních parametrů všech druhů masa a také širokého rozpětí masných výrobků. Stanovení základních složek (bílkoviny, voda, tuk) a některých minoritních parametrů poskytuje výsledky srovnatelné s klasickými analytickými metodami. Senzorická analýza a analýza některých technologických ukazatelů je možná pouze pro orientační vyhodnocení. NIRs je vynikající technikou pro kategorizaci masa a masných výrobků dotříd kvality dle vybraných parametrů, čímž nachází uplatnění v hodnocení fáze zrání masa a masných výrobků. Jistým omezením pro širší využití NIRs do masného průmyslu je nutnost vytváření kalibrací pro každý jednotlivý masný výrobek zvláš

  • Czech name

    Blízká infračervená spektrometrie v masném průmyslu

  • Czech description

    Blízká infračervená spektrometrie (NIRs) jako alternativa ke klasickým analytickým metodám nabízí pro použití v masném průmyslu řadu výhod. NIRs je metoda rychlá, která umožňuje stanovení několika parametrů najednou. Je vhodná k zapojení přímo do výrobního procesu a tím usnadňuje provádění analýz pro potřeby regulace výroby. NIRs dovoluje stanovení základních parametrů všech druhů masa a také širokého rozpětí masných výrobků. Stanovení základních složek (bílkoviny, voda, tuk) a některých minoritních parametrů poskytuje výsledky srovnatelné s klasickými analytickými metodami. Senzorická analýza a analýza některých technologických ukazatelů je možná pouze pro orientační vyhodnocení. NIRs je vynikající technikou pro kategorizaci masa a masných výrobků dotříd kvality dle vybraných parametrů, čímž nachází uplatnění v hodnocení fáze zrání masa a masných výrobků. Jistým omezením pro širší využití NIRs do masného průmyslu je nutnost vytváření kalibrací pro každý jednotlivý masný výrobek zvláš

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    28-34

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database