Characteristic of Escherichia coli in dairy farms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43871964" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43871964 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027162:_____/13:#0001021 RIV/26722861:_____/13:NE23 RIV/62156489:43210/13:00213778
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakteristika Escherichia coli v prvovýrobě mléka
Original language description
Práce je zaměřena na charakterizaci Escherichia coli izolovaných ze syrového kravského mléka (n = 84) a mléčných filtrů (n = 73). Byla zjišťována rezistence k antimikrobiálním látkám a přítomnost vybraných genů virulence a rezistence. Úroveň antibiotickérezistence u získaných izolátů byla nízká, nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu a tetracyklinu. Žádný ze sledovaných genů virulence nebyl detekován. Na jedné farmě byla potvrzena přítomnost kmenů s geny kódujícími rezistenci k tetracyklinůmtetA a tetB a rezistenci k beta-laktamům gen blaSHV. Tyto izoláty jsou možným rezervoárem genů rezistence, které se mohou šířit prostřednictvím potravinového řetězce.
Czech name
Charakteristika Escherichia coli v prvovýrobě mléka
Czech description
Práce je zaměřena na charakterizaci Escherichia coli izolovaných ze syrového kravského mléka (n = 84) a mléčných filtrů (n = 73). Byla zjišťována rezistence k antimikrobiálním látkám a přítomnost vybraných genů virulence a rezistence. Úroveň antibiotickérezistence u získaných izolátů byla nízká, nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu a tetracyklinu. Žádný ze sledovaných genů virulence nebyl detekován. Na jedné farmě byla potvrzena přítomnost kmenů s geny kódujícími rezistenci k tetracyklinůmtetA a tetB a rezistenci k beta-laktamům gen blaSHV. Tyto izoláty jsou možným rezervoárem genů rezistence, které se mohou šířit prostřednictvím potravinového řetězce.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
138
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
8-10
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—