Textural properties of ketchups available on the czech and slovak markets
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872016" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872016 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
Original language description
V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity.
Czech name
Texturní vlastnosti kečupů dostupných na českém a slovenském trhu
Czech description
V oblasti technologie, kontroly kvality a přijatelnosti pro konzumenta patří textura k významným vlastnostem rajčatových kečupů. Cílem této studie bylo popsat konzistenci a viskozitu kečupů dostupných na českém a slovenském trhu. Instrumentální analýza byla provedena pomocí texturometru (TA.XTplus, Stable Micro Systems). Hodnoty instrumentálně stanovených parametrů se pohybovaly v rozmezí od 864.26 do 2 330.03 g.s v případě konzistence a od -1 517.97 do -352.54 g.s v případě viskozity. Mezi vzorky z českého a slovenského trhu nebyl nalezen statisticky významný rozdíl, co se týče konzistence nebo viskozity.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
7
Issue of the periodical within the volume
March
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
4
Pages from-to
239-242
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—