All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of freezing/thawing during cold storage of selected species of fish (mackerel, salmon, grass carp, silver carp) on the citratsynthase activity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872211" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872211 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy

  • Original language description

    Sledován byl vliv zmrazování/rozmrazování během skladování (dlouhodobé mrazírenské: 24 měsíců/-20 °C; chladírenské: 11 dnů/ +2 +/- 2 °C) u čtyř vybraných druhů ryb na aktivitu citrátsyntházy (v mikromol/ml/min). Zjistili jsme, že existují rozdíly v aktivitě tohoto enzymu mezi druhy ryb (makrela, losos, amur) v průběhu mrazírenského skladování (24 měsíců/ -20 °C). Hodnota aktivity citrátsyntházy se velmi rychle zvyšovala v případě zmrazených/rozmrazených nebalených filetů tolstolobika ve srovnání s vakuově balenými čerstvými filety.

  • Czech name

    Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy

  • Czech description

    Sledován byl vliv zmrazování/rozmrazování během skladování (dlouhodobé mrazírenské: 24 měsíců/-20 °C; chladírenské: 11 dnů/ +2 +/- 2 °C) u čtyř vybraných druhů ryb na aktivitu citrátsyntházy (v mikromol/ml/min). Zjistili jsme, že existují rozdíly v aktivitě tohoto enzymu mezi druhy ryb (makrela, losos, amur) v průběhu mrazírenského skladování (24 měsíců/ -20 °C). Hodnota aktivity citrátsyntházy se velmi rychle zvyšovala v případě zmrazených/rozmrazených nebalených filetů tolstolobika ve srovnání s vakuově balenými čerstvými filety.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    108-111

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article