All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect MAP on water aktivity and solids Jadel

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872258" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872258 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv MAP na vodní aktivitu a sušinu Jadelu

  • Original language description

    Cílem studie bylo zjistit vliv modifikované atmosféry na změnu vodní aktivity a sušiny u sýru Jadel v průběhu skladování po dobu 4 týdnů. Sůl v nálevu postupně přechází do sýru. Způsobuje tak snížení vodní aktivity, která udává dostupnost vody pro růst mikroorganismů. Z hlediska vodní aktivity a sušiny se jeví jako nejvhodnější pro stabilitu výrobku využít atmosféru s dusíkem, která nemá negativní vliv na výrobek.

  • Czech name

    Vliv MAP na vodní aktivitu a sušinu Jadelu

  • Czech description

    Cílem studie bylo zjistit vliv modifikované atmosféry na změnu vodní aktivity a sušiny u sýru Jadel v průběhu skladování po dobu 4 týdnů. Sůl v nálevu postupně přechází do sýru. Způsobuje tak snížení vodní aktivity, která udává dostupnost vody pro růst mikroorganismů. Z hlediska vodní aktivity a sušiny se jeví jako nejvhodnější pro stabilitu výrobku využít atmosféru s dusíkem, která nemá negativní vliv na výrobek.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7375-755-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    38-39

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 16, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article